Imprimeix

L'ENTREVISTA A ELISENDA GASSÓ.

En aquesta nova entrevista ens trobem davant d’una, permeteu-me l’adjectiu, “Addicta al Hoquei i l’Esport”, ella es l’Elisenda Gassó, Actual Coordinadora de l’Escola de Hoquei del Club i amb un currículum dins el nostre esport que fa enveja i a la vegada admiració, es una persona que la pots trobar a qualsevol pista de Catalunya veient hoquei.

Es llicenciada en CAFE a l’INEFC Barcelona, Diplomada en MEF (Mestre d’Educació Física) i Tècnica superior en AAFE (animació d’activitats fisico-esportives), casada des de l’any 2012 amb un altre malalt del Hoquei, l’Alex López entrenador de Categoria Nacional.

Jugadora de màxima categoria des de l’any 2004 en diferents equips com CH Lloret, Sferic de Terrassa, CE Arenys de Munt, FD Cassanenc i PHC Sant Cugat on la temporada 2012/2013 desprès d’aconseguir el campionat de lliga i pujar a OK lliga penja els patins, Entrenadora amb títol Autonòmic i també disposa de títol àrbitre de competició.

A nivell d’èxits esportius com a jugadora a part de tres ascensos amb diferents equips a màxima categoria, ha quedat 3a. Copa de la Reina i Subcampiona de la Copa d’Europa amb l’Arenys,  Campiona Copa de la Lliga i Campiona Lliga Primera divisió i ascens a OK lliga amb el PHC Sant Cugat. A  l’any 2009 debuta amb la Selecció Catalana,

A nivell entrenadora ha desenvolupat la seva carrera a les categories de base dels Jesuïtes de Sarrià i des de l’any passat es Coordinadora de l’Escola del HC Sant Just., també va entrenar el primer equip Minifem de Sant Just.

 

 

 1.      Com a responsable de l'Escola de l'HCSJ, com veus el futur del Club amb els nens/nenes que tu coordines?

En el HC Sant Just m'hi sento molt a gust perquè confien en la tasca que fem i això és molt gratificant. El futur, almenys a mig plaç, el veig molt bé ja que estem fent que uns nens/es se sentin partíceps d'un gran club i visquin l'hoquei patins amb passió.

Des de l'escola d'hoquei estem contribuïnt a que la gran família que som creixi i estigui unida; i a més a més, intentem que les habilitats motrius específiques dels nostres petits però alhora grans jugadors/es es vegin incrementades tenint cada vegada un millor domini de patí per tal de preparar-los per l'etapa de competició.

2.      Que els hi diries, fora de la pista, als nens/nenes que comencen a l’Escola?

Els fomento la motivació i la passió per gaudir d'aquest esport amb intensitat. Els diria també que gaudeixin molt jugant i sobretot que aprenguin no només entrenant sinó mirant molts partits d'hoquei.

Però sobretot, que tot el que facin a la vida sigui amb constància, lluita i esforç per aconseguir allò que desitgen i sempre donin el millor d'ells mateixos.

3.     Quines activitats a nivell de competició teniu previstes per aquesta temporada?

Les activitats que hi ha previstes per iniciar-los a la competició són fer diferents partits amistosos i participar en tornejos.

A l'escola tenim 4 grups: iniciació (nascuts al 2009-2010), intermig (nascuts al 2008-2009), avançat (nascuts al 2008) i prebenjamí iniciació C (nascuts al 2006-2007). Doncs bé, el grup PB-iniciació C va participar en un torneig que col·laborava amb la Marató de tv3, que es va fer a Corbera, al mes de Novembre. El grup avançat i alguns de l'intermig van fer un partit d'exhibició a la mitja part del partit del NCat contra el Cerdanyola. Els grups avançat i PB-iniciació C van fent partits amistosos a partir de Febrer contra CP Torrelles, Jesuïtes Casp, UE Horta, PHC Sant Cugat, CH Mataró, etc. I el grup avançat participarà en el torneig Joan Petit-Nens amb càncer a Sant Hipòlit de Voltregà.

4.      L’any passat vas “penjar els patins”, com es viu la primera temporada sense estar a l’èlit de l'Hoquei Femení?

Al començar la temporada, o sigui, al Setembre ho vaig trobar a faltar moltíssim; em mancava la pretemporada, el retrobament amb les companyes d'equip, les reunions per planificar la temporada i acordar objectius... I durant aquests mesos he seguit amb la mateixa sensació. Trobo a faltar no viure aquells moments durant la setmana d'haver-me d'esforçar i donar-ho tot a pista en els entrenaments per preparar el partit del cap de setmana i poder guanyar 3 punts molt valuosos per aconseguir l'objectiu establert a principi de temporada. I encara trobo més a faltar les sensacions que sento davant un partit complicat, que són els que més m'agraden jugar.

Trobo a faltar l'adrenalina, la il·lusió que em provoca posar-me els patins. L'hoquei patins és la meva vida!

5.      A més a més de Responsable de l’Escola d'Hoquei de l'HCSJ també fas d’àrbitre de la Federació Catalana. Com veus el nivell de l'arbitratge a Catalunya i quins entrebancs trobeu les fèmines a l’hora d’arbitrar?

Segons la meva humil opinió puc dir que l'arbitratge a Catalunya el veig força bé, almenys millor que altres federacions autonòmiques. Tinc la sort de poder fer d'àrbitre auxiliar en partits de la Federació Espanyola i això fa que pugui tenir converses sobre el nostre col·lectiu amb companys de diferents indrets d'Espanya.

Podem estar contents del que tenim però sense deixar de voler millorar, evidentment. Des del CCAHP (Comitè Català d'Àrbitres d'Hoquei Patins) ens faciliten la feina i ens donen formació continuada. Estan fent una gran tasca des de fa anys.

Pel que fa als entrebancs que em puc trobar com a dona a l'hora d'arbitrar he de dir que no els puc obviar. Sí, n'hi ha i fins i tot entre el nostre propi col·lectiu.

6.      Com veus l'Hoquei Club Sant Just?

L'HC Sant Just el veig ben estructurat, amb una base sòlida i amb persones que col·laboren en aspectes tècnics donant consell per tal d'anar tots en la mateixa direcció. La gestió esportiva és una part ben treballada al club per pesones que viuen l'hoquei i et faciliten la feina tant com poden.

Crec que ha crescut molt els últims anys, no només en nombre de jugadors/equips. I que aquesta progressió seguirà si tots posem el nostre gra de sorra.

Com diu el nostre lema: Fem rodar el club!

7.      L’any passat vas començar el projecte d’un equip femení al Club. Aquest any no ha estat possible fer-lo però veus possible tornar a tenir un equip a competició?

 El món de l'hoquei femení és complicat i sort que es pot formar un equip tenint jugadores amb fitxa vinculada. Però el camí és pedregós i s'ha de ser persistent. L'any passat ens va costar molt arribar al final de temporada per diferents motius: massa diferència d'edat entre elles, no entrenàvem totes juntes, manca de nenes suficients als partits, manca de compromís d'algunes famílies, partits que es solapen i incompatibilitat d'assistir... Però crec que d'aquí pocs anys es podrà tornar a tenir un altre equip femení base al club; i m'atreveixo a dir-ho perquè ara mateix hi ha moltes nenes a l'escola d'hoquei i farem tot el possible per a aconseguir-ho.    

8.     Ara ve una part difícil i compromesa. Defineix amb una o poques paraules les persones que t’acompanyen a l’Escola com a Monitors/es:

-          Marta Oller: amb molta mà esquerra per als més petits de la casa

-          David Vizcaíno: en recerca del compromís però cada vegada amb més recursos didàctics

-         Gerard Céspedes: en progressió i amb més formació serà encara millor. Molt responsable i puntual

-          Adrià Climent: en etapa de formació però "apunta maneres" si es desinhibeix

Moltes Gràcies pel teu temps Elisenda i a seguir treballant amb els mes petits ja que son el Futur del Club.

 

Estatuts

En aquest link podràs descarregar-te els Estatuts Vigents (en format pdf) de l'Hoquei Club Sant Just.

Dossier

En aquest link podràs descarregar-te el Dossier del Club (en format pdf) on trobaràs tota la informació relativa a l'Hoquei Club Sant Just.

Reglaments

En aquest enllaç podràs descarregar-te els diferents Reglaments d'Hoquei Patins de Fecapa, així com les Bases de Competició de la Temporada 20/21. Tanmateix en aquest altre enllaç trobaràs tots els Reglaments de la FEP.

Contactar

 La Bonaigua
Passeig de la Muntanya, 27
08960 - Sant Just Desvern
Sala Entitats 17:30 a 20:00
(Dimarts, Dijous o Div)
club@hcsantjust.net