Imprimeix

L'ENTREVISTA A ALBERT BALAGUÉ

Avui, 20 de gener, volem començar una nova secció a la web que es titularà “La Entrevista Setmanal”,  en aquesta nova secció us anirem presentant persones vinculades al club que ens explicaran una mica mes a tots com viuen la relació amb el HCSJ.

Per començar, em volgut entrevistar a un dels jugadors que a més de tenir un dels currículums més importants del Club, ara es el Capità i Porter del nostre primer equip a Primera Nacional Catalana.

Ell es l’Albert Balagué, un porter format a les categories inferiors del Esplugues i que en categoria Juvenil va fitxar pel Barça aconseguint 4 campionats d’Espanya i Catalunya, desprès va fitxar pel Vigo Stick a Nacional Espanyola des d’on va donar el salt a la lliga Professional Portuguesa amb el Benfica, allà va ser subcampió de lliga i campió de la Taça, un equivalent a la nostre Copa del Rei, de Portugal va fitxar per l’equip d’OK Lliga del Igualada, on va estar dos temporades i va penjar les guardes. També amb la selecció Espanyola Sub 22 i Sub 23 va quedar Campió de la Copa Llatina i Campió amb la Selecció absoluta al Torneig de Montreux, com veieu un currículum impressionant que dona molta seguretat a la nostre porteria.

 

 

Hola Albert,
 
1.       Que et va fer tornar a la practica del Hoquei Patins  desprès de 3 Temporades d’haver penjat les guardes?
 
Dons la veritat va ser una mica estrany. Vaig rebre la trucada del Carles Marin a principis d' Agost. Fins aquell moment no m' ho havia tornat a plantejar ja que per temes laborals i familiars la logística era complicada, però la proposta va ser motivadora i il·lusionant. Aquests aspectes van ser molt importants perquè després d'estar tres anys sense patins la il·lusió era un aspecte molt important. Puc dir que va ser una barreja de tot; il·lusió, fer esport, l' ambient de l' equip, la competició...són aspectes que quan has viscut  tants anys amb ells...és molt complicat no trobar-los a faltar.

2.       Quina diferencia hi ha entre equips d’alta categoria en que has militat com el Benfica, Barça e Igualada i el Sant Just? 
Home! és un altre rol completament diferent. En el Barça vaig estar en la meva etapa de formació. Van ser anys molt importants ja que vagi tenir el plaer de compartir vestidor amb mites del mon de l' hoquei. És un club que em va marcar per la seva exigència, competitivitat i sobretot perquè va ser el punt de partida a nivell professional. Benfica i Igualada són dos clubs punters d' hoquei on cada dia havies de demostrar que eres vàlid per al club i que cada partir s' havia de guanyar. 
El Sant Just és un club amb una estructura sòlida, grans valors
que està intentant consolidar aquests projecte de l' equip sènior per a que els menuts tinguin la possibilitat d' arribar al primer equip. Es molt important que ells puguin veure hoquei d'alt nivell perquè s'apren molt. Vull dir que estem parlant d' un projecte i els altres eren clubs consolidats a nivell professional.

3.        Desprès d’acabar la primera volta com afronteu la segona volta? 
Dons l' hem d'afrontar amb la màxima responsabilitat, exigència i autocrítica possible. Si per una banda hi han hagut coses positives per l' altre hem de ser conscients que tots hem de donar molt més en aquesta segona volta. Sempre m' agrada parlar clar i el primer en aquests aspecte he de ser jo, he de donar molt més. Crec que actualment estem més consolidats com a equip, però òbviament tenim la necessitat de guanyar perquè cada jornada que passa tenim menys opcions. El que ha passat ja no hi podem fer res, però si amb el partits vinents i només hem de pensar partit a partit. El Pròxim és Cerdanyola i hem de treure el tres punts. Érem conscients que seria molt complicat per tota la dinàmica, però ens hem de motivar perquè és un repte molt il·lusionant. Jo confio plenament amb els meus companys: tenim qualitat per a poder fer-ho. Només hem d'ajustar els detalls que sempre ens passen, però amb tots els meus companys estic a mort!

4.        Com veus el Hoquei Club Sant Just? 
Molt sorprès per la quantitat de nens i nenes que hi ha a la base. Crec que s' ha fetuna tasca molt important en els darrers anys. Hi ha un esforç molt important que ara se li hauria de donar forma. Però la base és increïble perquè té una estructura molt solida. Avui en dia, això és molt important.

5.        Que els hi diries als porters de la Base?
 
Només puc dir-los que tinguin il·lusió per allò que volen ser.  Han de ser conscients que arribar a jugar a Ok lliga es molt difícil. S'ha de ser constant, sacrificar-se  i tenir sort, però que tot depèn d'ells. Els obstacles en la nostre carrera ens els posem nosaltres mateixos, per això el millor consell és que lluitin per arribar on vulguin sense cap mirament.
 
6.        Ara be una part difícil, defineix amb una o poques paraules els teus companys d’equip:


-          Roger Claverol: Una de les grans sorpreses quan vaig arribar a Sant Just. En Roger és un molt bon porter, àgil, ràpid amb moltes condicions.

-          Roger Benet: És un davanter molt tècnic, bon patinador i que ens aporta molta solidesa en atac.
-          Marc Benet: Ràpid i treballador. En defensa juga a l'anticipació sempre sent solidari amb l' equip.

-          Sergio Marin: Vertical en atac amb bon xut de pala i sempre intentant buscar el forat de la porteria rival.

-          Eudald Bonet: No el conec gaire encara, però crec que aportarà molt ja que ha estat jugant anys en la categoria.
-          David Candami: El nostre "capi" de pista. Valent, responsable i solidari amb el treball de l'equip. És el nostre pilar..

-          Edgar Fandos: A anat de menys a més. És un persona constant amb els entrenos i poc a poc està agafant el rol que exigeix la categoria.

-          David Vizcaino: El "Tataranni" ha fet una progressió increïble des de l' inici de temporada. Jugador esquerrà, molt"murri" davant del porter.

-          Edu Reina: Fort, voluntariós i amb esperit. Aporta molta força a l' equip i sempre es buida al màxim per tothom.

-          Ricard Manzano: Gran qualitat tècnica i de cara a porteria. Li ha faltat sort en moments però aquesta segona volta serà la seva


Moltes Gràcies Albert per dedicar-nos aquests minuts per contestar aquest qüestionari, esperem que els teus companys ho facin les properes setmanes i dir-vos que tots estem amb vosaltres i que segur que aquesta segona volta, una vegada rodats tot anira molt be.

Salut i Hoquei.

Estatuts

En aquest link podràs descarregar-te els Estatuts Vigents (en format pdf) de l'Hoquei Club Sant Just.

Dossier

En aquest link podràs descarregar-te el Dossier del Club (en format pdf) on trobaràs tota la informació relativa a l'Hoquei Club Sant Just.

Reglaments

En aquest enllaç podràs descarregar-te els diferents Reglaments d'Hoquei Patins de Fecapa, així com les Bases de Competició de la Temporada 20/21. Tanmateix en aquest altre enllaç trobaràs tots els Reglaments de la FEP.

Contactar

 La Bonaigua
Passeig de la Muntanya, 27
08960 - Sant Just Desvern
Sala Entitats 17:30 a 20:00
(Dimarts, Dijous o Div)
club@hcsantjust.net