![]() |
ACORD H.C. SANT JUST - LA VALL DE VERÇ
L’acord assolit permetrà accedir a les retransmissions en directe dels partits que el club santjustenc celebri al pavelló de la Bonaigua a traves de la web www.lavalldeverc.cat , i també es mantindran accessibles al seu apartat de Vídeos.
Reproduïm l’article publicat en la seva darrera edició, núm. 480 de febrer, signat per la redactora Andrea Asmarats.
Hoquei Club Sant Just: Una segona volta per somiar
El somni de l’Ok Lliga, la primera divisió estatal d’hoquei patins, és més a prop que mai. L’Hoquei Club Sant Just, després de tres anys competint a l’Ok Lliga Plata Nord, la segona divisió estatal, ha acabat la primera volta en segona posició, només a dos punts del líder, el Club Hoquei Mataró. A més a més, el Sant Just és l’equip menys golejat de la primera meitat de la temporada.
Des que fa gairebé quatre anys l’Hoquei Club Sant Just va tenir la possibilitat d’accedir a la segona divisió, la capacitat del club ha anat en augment i gairebé a tots els partits locals aconsegueixen omplir el Pavelló Municipal de la Bonaigua, on mai falla la grada d’animació santjustenca. Fins i tot als desplaçaments assoleixen que desenes de santjustencs els acompanyin.
L’hoquei patins, un esport dominat per catalans, sempre ha estat popular a Sant Just. Al poble ha estat un esport minoritari que ha passat per davant d’altres com el bàsquet, pel que fa a la popularitat i al seguiment de la gent, i sobretot pel que fa a l’escola i el nombre de nens (i cada vegada, més nenes) que s’apunten any rere any a l’HCSJ. Si més no el boom i el fenomen que està sent l’esport en l’àmbit local, acompanyat pels resultats del primer equip no té precedents.
Aquest nou boom que viu l’HCSJ al poble és gràcies a la directiva que es va estrenar fa gairebé vint anys. Des del primer moment el seu màxim objectiu va ser tornar al club al seu màxim valor esportiu i social. La constant evolució i el treball amb noves idees ha estat una de les peces clau per aconseguir una nova fornada d’èxits del club municipal.
Rivals a tenir en compte
De cara a la segona volta, els rivals més perillosos per al primer equip de l’HCSJ són, evidentment, el CH Mataró, l’actual líder de la lliga, el CH Lloret Vila Esportiva, el CP Taradell i el Barça Atlètic, tots ells igualats a punts amb el Sant Just, i també a la caça del líder.
Pel que fa al CH Mataró, l’equip santjustenc haurà de trobar una manera de frenar Torres Pérez i els seus gols. El jugador és el màxim anotador de l’equip amb un total de 15 anotacions en 12 partits jugats. Actualment, Torres Pérez és el tercer jugador amb més gols del campionat, només superat per Aspra Nicieza amb 19 de l’Oviedo Roller HC, onzè classificat a la lliga i Joan Pujalte Torralba, el màxim golejador del CHSJ amb un total de 16 gols.
Però el CH Mataró no és un equip que depengui de les individualitats, de fet el que el converteix en el millor equip de la taula és el joc col·lectiu. El conjunt acumula 58 gols en tota la temporada que es reparteixen en 8 jugadors. Aquest joc col·lectiu també és el que fa que destaquin els rivals directes del Sant Just, com el CH Lloret, el CP Taradell o el Barça Atlètic.
Dependre tant del talent individual és el taló d’Aquil·les del Sant Just. A l’equip, el 43% dels gols anotats fins ara han arribat de l’estic de Joan Pujalte. De fet, si es compten les dues assistències, la “Pujalte-dependència” s’enfila fins al 48%. Gairebé la meitat dels gols de l’equip involucren el jove talent santjustenc. És evident que si l’equip vol complir el somni de l’OK Lliga necessitarà un Pujalte en estat de glòria, però també que la resta del conjunt mostri la seva millor versió i que tots els atacants apareguin entre els màxims golejadors de la competició.
De fet, un dels elements clau del Sant Just d’aquesta temporada ha estat la barreja perfecta entre veterania i joventut que ha aconseguit l’entrenador Mia Ordeig. Al pavelló de la Bonaigua, a Pujalte l’acompanyen dos dels jugadors més veterans i més contrastats a l’àmbit europeu de la lliga, Borja López i Edu Fernández. López, de 44 anys, és el capità en cos i ànima de l’equip, que pot ser que estigui vivint la seva última temporada com a professional. Fernández de 40 anys, està vivint una segona joventut i a dia d’avui és el jugador més ràpid de l’equip.
Els altres talents que han de començar a destacar durant la segona volta i que han d’acompanyar Pujalte són el Duhalde i el Pol Macià, el segon màxim golejador de l’equip. La defensa haurà de continuar sent un fortí inexpugnable, gràcies a les qualitats de l’Arnau Saladrigues i el Gerard Miquel. I, és evident, que la porteria ha de continuar sent una de les protagonistes i els porters, Masoliver i Dídac Sanchez, seguir al nivell excel·lent que han demostrat.
La Copa de la Princesa: l’altre objectiu
L’accés a la primera divisió estatal no és l’únic objectiu del que resta de temporada. Amb la segona posició aconseguida a la primera volta, el Sant Just es va classificar per a la Copa de la Princesa, que es disputarà l’1 i 2 d’abril a Alcobendas. Allà es creuaran amb el CP Rivas Las Lagunas, el primer classificat al grup Sud de l’Ok Lliga Plata quan va acabar la primera volta.
Si els santjustencs guanyen l’equip madrileny, els esperarà una final de Copa contra l’equip que surti victoriós de l’enfrontament CH Mataró (primer classificat del grup del CHSJ) i el CP Alcobendas (l’equip organitzador i actualment en setena posició al grup Sud). Caldrà veure en quin estat de forma arriben els quatre equips al primer cap de setmana d’abril, però amb les estadístiques a la mà tot apunta que els mataronins s’enfrontaran als de Sant Just a la final de la Copa el pròxim 2 d’abril.
egada validats per la Secretaria General de l'Esport i Activitat Física (SGEAF) de la Generalitat de Catalunya, la Federació Catalana de Patinatge ha fet públics aquest divendres, 31 de juliol, els protocols propis de la fase de represa de la pandèmia de Covid-19 que s'han d'aplicar per als entrenaments i les competicions de les seves 11 disciplines.
Els protocols recullen les mesures que regiran el desenvolupament de les 11 disciplines de la FCP durant l’etapa de represa i segueixen les directrius de les autoritats sanitàries, en concret les del Pla sectorial d’instal·lacions i activitats esportives aprobat pel Comitè Tècnic del pla PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc.
El primer pas és tenir l'ACREDITACIO FEDERATIVA degudament complimentada, que un cop validada els autoritzarà a poder realitzar les diferents activitats de club a partir dels protocols establerts. Aquesta acreditació ja es pot descarregar del nostre web (com la resta de documents) i els clubs l'hauran de penjar al programa de gestió 'playoff'.
Per altra banda els clubs/entitats esportives han de demanar a tots els seus integrants (esportistes, tècnics, delegats…) que omplin i els lliurin el document de DECLARACIO RESPONSABLE. També cal que cada club porti un registre de la TRAÇABILITAT per cada activitat d’organització pròpia, així com els entrenaments. Aquests documents de traçabilitat els haurà de conservar el club per si l’autoritat sanitària corresponent els sol·licita.
Paral·lelament cada club haurà de designar a una persona responsable de Higiene i seguretat (RHS) acreditat, que vetllarà pel compliment de tots els protocols i mesures establertes, i serà la persona encarregada de tramitar la Acreditació Federativa.